Älggryta

Älggryta
Foto: TV4

Viltkött är lyx för de flesta, den här grytan är ett bra sätt att ta tillvara på köttet så att smakerna verkligen kommer till sin rätt.

12 mars 2012
Visa mer
6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • ca 800 g grytbitar av älg
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 morötter, i bitar
  • 10 steklökar
  • 1 klyfta rotselleri, i stavar
  • 1 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn
  • 6 enbär
  • 0,5 flaska rött vin
  • ev. 1/2 dl grädde
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Krydda köttet och bryn det i matfett i en panna. Lägg köttet i en gryta, strö på timjan och mjöl. Vänd runt och rör ned tomatpuré.
  2. Bryn morötter, lök och rotselleri i matfett och lägg i. Tillsätt kryddorna och slå på vin så det knappt täcker.
  3. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Ta upp köttet. Smaka av såsen. Runda eventuellt av med lite grädde.
Kommentera receptet

Fler goda recept