Älggryta

Älggryta
Foto: TV4

Viltkött är lyx för de flesta, den här grytan är ett bra sätt att ta tillvara på köttet så att smakerna verkligen kommer till sin rätt.

12 mars 2012
6

Du behöver

  • ca 800 g grytbitar av älg
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 morötter, i bitar
  • 10 steklökar
  • 1 klyfta rotselleri, i stavar
  • 1 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn
  • 6 enbär
  • 0,5 flaska rött vin
  • ev. 1/2 dl grädde
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Krydda köttet och bryn det i matfett i en panna. Lägg köttet i en gryta, strö på timjan och mjöl. Vänd runt och rör ned tomatpuré.
  2. Bryn morötter, lök och rotselleri i matfett och lägg i. Tillsätt kryddorna och slå på vin så det knappt täcker.
  3. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Ta upp köttet. Smaka av såsen. Runda eventuellt av med lite grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept