Älgfrikadeller

Älgfrikadeller
Foto: TV4

Servera älgfrikadellerna med pasta à la Lady och Lufsen eller ät dem som ett mellanting mellan soppa och gryta, gärna med grovt bröd till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 700 g älgfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • salt och peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl svagdricka eller porter

Till koket:

  • ca 1 l nötbuljong
  • 1 stor morot, grovstrimlad
  • 1 purjolök, strimlad

Gör så här

  1. Lägg färsen i en skål. Låt ströbrödet svälla i mjölken en stund. Blanda därefter alla ingredienser till färsen. Forma köttbullar och lägg dem på bakpapper.
  2. Koka upp buljongen med morot och purjo. Sjud sakta ett lager köttbullar i sänder i ca 10 minuter eller tills de flyter upp och känns klara.
  3. Servera med grönsakerna och lite av buljongen till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept