Älgfärsbiffar med kantarellkryddad färskost

Älgfärsbiffar med kantarellkryddad färskost
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Älgfärsbiffar med kantarellkryddad färskost

13 ingredienser

Biffarna kan lagas av vanlig nötfärs för dig som inte hittar älgfärs. Här serverar vi biffen på en bädd av buljongkokta potatisskivor med lök, potatispuré och rostade grönsaker är också gott till.

Ingredienser

portioner
  • 500 g älgfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 5 enbär
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att steka i

Svampkryddad färskost:

  • 100 g färskost
  • 200 g svamp
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stöt enbären fint i mortel och skala och hacka löken fint. Fräs löken i smör tillsammans med enbär och rosmarin. Slå mjölken över ströbrödet och låt det svälla en stund, rör sedan ner lökblandningen och ägget. Blanda ner färsen och krydda med salt och peppar. Ställ kallt.
  2. Hacka svampen fint och fräs den i smör. Skala och riv ner vitlöken i svampen. Rör ner svamphacket i färskosten. Forma 4 stora biffar av älgfärsen, gör en ficka i varje biff och fyll med svampblandningen, spar några msk att dekorera med.
  3. Bryn biffarna vackert i smör och lägg dem i en ugnssäker form. Stek dem färdiga i ugnen, ca 10 minuter. Klicka över resten av svampblandningen.