Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar
Foto: TV4

Älgfärs är mager och kan behöva lite fett tillsatt för att inte bli torr. Vi lagar wallenbergare, pösigt gyllengula av ägg och grädde. Steker du biffarna i ugnen slipper du os i köket och alla biffar blir klara samtidigt. Potatismos, lingon och ärter är klassiska tillbehör. Smörfräst skogssvamp är ett härligt komplement.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g finmalet älgkött
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • lite malen vitpeppar
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • 1-2 msk ströbröd till panering
  • smör till stekning

Till servering:

  • potatismos
  • ärter
  • lingon
  • smörfräst svamp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda färsen först med äggulorna och sedan med grädden. Krydda med salt, vitpeppar och kajenn-peppar. Provstek gärna en klick för att smaka av.
  2. Forma 8 jämnstora biffar och vänd dem försiktigt i ströbröd. Låt smöret bli brunt i en ugnssäker stekpanna. Bryn biffarna gyllenbruna.
  3. Sätt in stekpannan i ugnen och låt biffarna steka färdiga 5-7 minuter tills köttsaften är klar när man sticker i dem med provsticka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept