2 sorters dip till Tv-mys

Från Nyhetsmorgon

Aubergineröra och Örtkryddad yoghurt ost

Auberginröran är beräknade för 6-8 personer, färskosten för 4 personer.

Man kan köpa färdig rostade auberginer och mixa men som alltid är det godare att göra det själv. /Alexandra

Här hittar du Alexandras

Stekpannebröd

.

21 september 2010
Visa mer

Du behöver

Aubergineröra

  • 2 st auberginer, mindre
  • 3 st sardeller
  • 0,5 tsk spansk peppar, finhackad
  • 2 msk god olivolja
  • 1 msk persilja, färsk, hackad
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Olivolja för pensling inför grillning

Örtkryddad yoghurt ost

  • 3 dl smatana (syrlig fäskost)
  • 2 msk fetaost, smulad
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 1 msk soltorkad tomat, finhackad
  • olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Serveras med

  • Gott lantbröd

Gör så här

  1. Aubergineröra
    Skiva auberginen tunt.
  2. Strö över lite salt och låt stå i 15 minuter.
  3. Torka av saltet och pensla på olivolja.
  4. Grilla i grillpanna eller på grillen.
  5. Mixa samman i matberedare med övriga ingredienser.
  6. Njut till gott bröd.
  7. Örtkryddad yoghurt ost
    Rör samman alla ingredienser.
  8. Forma en ost på en snygg tallrik.
  9. Servera till grovt bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept