Fylld Kalkon

4

Du behöver

  • 200 gr kycklinglever
  • 200 gr rimmat fläskkött finhackat
  • 1 st fintärnad morot
  • 1 st fintärnad selleristjälk
  • 1 st finskuren stor gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 2 skivor mjölkblötlagt bröd
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 4 st salviakvistar
  • 2 kg kalkon
  • olivolja för pensling och stekning
  • salt och peppar
  • stekpåse
  • tapetzerarnål
  • björntråd (svart är lättare att se)
  • stektermometer
  • ev lite grädde och maizena till såsen

Gör så här

  1. Fräs lökarna i lite olivolja tillsammans med fläsket och levern.
  2. Rör i moroten, sellerin och de finhackade örterna. Tag upp ur pannan och blanda med brödet i en bunke. Salta och peppra ordentligt.
  3. Skölj kalkonen och fyll med blandningen. Sy igen med en tapetzerarnål och björntråd. Pensla med olja och salta och peppra utanpå fågeln. Bind ihop benen.
  4. Ugnsstek gärna i stekpåse enligt anvisningarna på förpackningen. Använd stektermometer i den ” vita delen av kalkonen”.
  5. Spara gärna stekskyn i en kastrull. Koka ned och skumma av fettet och red med lite grädde och maizenamjöl.
  6. Dekorationer: Panettone (italiensk julkaka), spumante (halvtorrt mousserande), Torrone typ italiensk ”fransk” nougat, mostarda italiensk stark söt/inläggning, mascarpone 250 gr, Sharonfrukter och granatäpplen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept