Antipasti misti - blandade förrätter

4

Du behöver

Carpaccio di bresaola:

  • 200 g skivad bresaola (saltat och torkat oxkött)
  • 1 st pressad citron
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja
  • 1 dl grovriven parmesan
  • 1 knippe rucola

Pollo Tonnato:

  • 2 st äggulor
  • 1,5 dl mild olivolja
  • 1,5 dl matolja
  • 3 msk kapris
  • 2 st sardeller
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 burk tonfisk (helst i olivolja)
  • salt, peppar, rosmarin
  • 4 st kycklingfiléer
  • vitvinsvinäger
  • kapris
  • citron

Gör så här

  1. Carpaccio di bresaola: Lägg ut bresaolan på ett fat. Häll på ett tunt lager olivolja, citronsaften och svartpeppar. Låt stå svalt i minst en halvtimme. Strö över parmesanen och den hackade ruccolan.
  2. Pollo Tonnato: Börja med att grilla eller steka kycklingfileérna. Krydda gärna med rosmarin, salt och peppar. Låt svalna.
  3. Majonnäs: Lägg äggulorna i matberedaren med kniv. Kör på medelhög hastighet. Häll i den blandade oljan i fin stråle försiktigt. När majonnäsen "rest sig" , blanda i vitvinsvinägern och dijonsenapen. Smaka gärna av, det ska inte smaka ägg. Lägg sedan i kapris, sardeller och tonfisk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva kycklingen tunt, tunt och lägg ut på ett fat. Sprid majonnäsen över med en slickepott och dekorera med kapris och citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept