Vietnamesiska vårrullar

4

Du behöver

Sås:

  • 2 l vatten
  • 200 g strösocker
  • 50 ml ättika
  • 0,5 st citron, saften
  • 100 ml fisksås (helst Tra chang brand)
  • 15 ml sambal oelek
  • 300 g morötter
  • 150 g skogssvamp (black fungus, läggs i blöt innan)
  • 500 g fläskkarré
  • 100 g räkor, färska
  • 2 ml svartpeppar
  • 5 ml salt
  • 1 st ägg
  • 15 ml fisksås
  • 30 ml potatismjöl
  • 2 st salladsblad
  • 10 g mintblad
  • 5 l vegetabilisk matolja
  • 2 förpackning rispapper (à 50 st, 16 cm i diameter)
  • 100 g skogssvamp
  • 150 g böngroddar
  • 150 g vattenkastanjer
  • 50 g morötter
  • 100 g rättika
  • sesamolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg rispappret i blöt.
  2. Till den icke vegetariska vårrullen mals ingredienserna råa och fylls sedan i vårrullen.
  3. Till den vegetariska vårrullen kokas grönsakerna först och fylls sedan i rullen som sedan får torka.
  4. Fritera dem sedan tills de fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept