Jordärtspannacotta med laxrom

10

Du behöver

  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 st små jordärtskockor
  • 1 tsk hummerfond
  • 1 st knivsudd cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • några drag med pepparkvarnen
  • 2 st gelatinblad

Topping

  • gräslök
  • 40 g laxrom

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Skala och koka jordärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Lägg grädden och jordärtskockorna i en kastrull, rör i kryddorna och fonden.
  4. Låt sjuda i 5 minuter innan du mixar slätt med en mixerstav.
  5. Lägg i de urkramade gelatinbladen, rör om och smaka av med salt och peppar.
  6. Låt svalna något och häll upp på glas. Låt stå kallt i 3 timmar.
  7. Lägg laxrommen på pannacottan alldeles innan servering. Garnera med gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept