Crêpes med nutella, banan och grädde

Crêpes med nutella, banan och grädde
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Crêpes är det franska ordet för tunna pannkakor och kan ätas både som middag och som dessert, beroende på vad man fyller dem med. Här är en variant av det söta slaget.

13 juli 2011
Visa mer
25 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk nutella
  • 1 st banan

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och mjölk till en klimpfri smet och vispa sen ner ett ägg i taget. Blanda ner saltet och låt gärna smeten stå och svälla cirka 30 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör till den första laggen. Stek 4 crêpes. Beräkna cirka 1/2 deciliter smet per cêpes.
  3. Vispa grädden och skiva bananen.
  4. Lägg grädden och bananerna på crêpesen tillsammans med nutellan.
  5. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept