Vitlöksstekta kronärtskockor med pesto och karamelliserat päron

4

Du behöver

  • 8 st kronärtskockor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st kruka basilika (plocka bladen och skölj av dem)
  • 2 msk pinjenötter
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 dl jungfruolja
  • 3 msk olivolja
  • 2 st päron (skalade och skurna i tärningar)
  • 1 msk socker
  • 1 st rosmarinkvist
  • 1 st timjankvist
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk balsamicovinäger

Gör så här

  1. Börja med att skala kronärtskockorna. Värm 2 msk olivolja i en kastrull och lägg sedan i kronärtskockorna, en vitlöksklyfta delad i två delar, timjankvisten, rosmarinkvisten, det vita vinet, vattnet, salt och peppar. Täck med lock och låt det småkoka tills skockorna är färdiga.
  2. Peston:
  3. Mixa basilikabladen med pinjenötterna, jungfruoljan, en vitlöksklyfta, salt, peppar och parmesanosten.
  4. Dela kronärtskockorna i fyra delar. Stek dem med en finhackad vitlöksklyfta i 2 msk olivolja. Salta, peppra och fördela skockorna på fyra tallrikar.
  5. Värm en stekpanna. Häll i sockret och pärontärningarna och låt dem få en fin gyllenbrun färg. Lägg upp lite av pärontärningarna på varje tallrik. Ringla till sist lite pesto och lite balsamicovinäger på varje tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept