Stekta knödel på alpvis

4

Du behöver

  • 1 st limpa toastbröd (tärnad utan kanter)
  • 3 st ägg
  • 0,12 liter mjölk
  • 1 st lök (finhackad)
  • 2 msk persilja
  • 0,5 tsk muskot
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • olja

För steksmeten:

  • 3 st ägg
  • 2 msk grädde
  • salt
  • 1 msk skuren gräslök
  • 3 msk smör
  • smör
  • isbergssallad
  • frisésallad
  • ruccolasallad
  • persilja
  • körvel
  • 2 st vårlökar
  • 2 msk rostade pumpakärnor
  • 4 msk pumpakärnsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • ev lite citronsaft

Gör så här

  1. Fräs löken i smör. Blanda bröd, ägg, mjölk, persilja, lök och kryddor snabbt till en deg. Pensla en kökshandduk med olja och forma degen till en rulle. Vik handduken runt och knyt ihop ändarna med ett snöre. Sjud i saltat vatten i ca 20 minuter.
  2. Blanda ihop ägg, grädde och salt till en smet. Ta upp den färdiga knödeln och skiva den i 1 centimeter tjocka skivor. Doppa dem i smeten. Stek dem gyllenbruna i smör.
  3. Lägg upp på tallriken och strö över gräslöken. Serveras med blandsallad eller en varm vitkålssallad med knaprigt bacon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept