Schiacciatina och calzoncini

4

Du behöver

  • Grunddeg:
  • 1 kg durumvete
  • 50 g jäst
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja

Fyllningar:

  • mozzarella
  • pesto
  • färska tomater
  • kokt skinka
  • olivolja
  • majsolja
  • salame
  • goudaost
  • tomatsås

Gör så här

  1. Grunddeg: Blanda socker, jäst och 1 dl vatten. Rör ned c:a 1 dl mjöl och låt vila i 30 minuter.
  2. Häll i oljan, saltet och resten av mjölet. Arbeta ihop till en jämn deg och låt vila i 2 timmar på en dragfri plats.
  3. Schiacciatina: Kavla ut en tunn platta direkt på ugnsplåten. Lägg på valfri fyllning men lämna c:a 2 cm fritt runt om på kanterna. Kavla ut ytterligare en tunn platta och lägg över. Knip ihop kanterna och gör några lufthål med hjälp av en gaffel. Baka i hög värme, helst 250 grader i 15-20 minuter.
  4. Calzoncini: Kavla ut degen och med hjälp av en stampform. Gör runda avtryck, lägg i fyllningen, stäng och fritera i majsolja. Fyllning: Mozzarellaost och kokt skinka körs snabbt i matberedaren.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept