Saltimbocca alla romana

4

Du behöver

  • 8 st tunna kalvschnitzlar
  • 8 skivor parmaskinka
  • 8 st jämna och fina salviablad
  • vetemjöl
  • 1 msk smör + smör till stekning
  • salt
  • peppar
  • vitt vin

Gör så här

  1. Banka ut schnitzlarna och lägg på en skiva parmaskinka samt ett salviablad.
  2. Fäst med tandpetare för att underlätta.
  3. Smält matfettet och stek i lagom varm panna knappt 3 minuter på varje sida.
  4. Peppra och tag ur pannan.
  5. Vispa ur pannan med det vita vinet och vispa också ner 1-2 msk smör. Smaka av med salt och lägg tillbaka schnitzlarna så att de blir varma igen.
  6. Servera genast med den goda skyn och eventuellt lite örtstekta potatisklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept