Rice and peas

4

Du behöver

  • Torkade röda kidneybönor (som legat i blöt i kallt vatten över natten)
  • vitlöksklyftor
  • schalottenlök
  • kokosmjölk
  • färsk timjan
  • En liten röd chilipeppar
  • Långkornigt ris (tex Jasmine eller Basmati)
  • salt och peppar
  • vatten
  • Tomatpure
  • margarin
  • grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Låt bönorna rinna av. Skölj och lägg dem i en stor kastrull med så mycket kallt vatten att de täcks, lägg i vitlöksklyftorna.
  2. Koka häftigt i ca 10 minuter eller tills de har mjuknat.
  3. Hacka schalottenlök och lägg i kastrullen med timjan, grönsaksbuljong, peppar, kokosnötsmassa (ca hälften av förpackningen) tomatpure, margarin och salt (vid behov). Låt koka upp snabbt.
  4. Tvätta ris och lägg den i kastrullen. Rör om försiktigt, smaka av och lägg locket på. Sänk värmen och låt det koka sakta utan att brinner. Häll i mer vatten vid behov (riset ska inte vara klibbigt).
  5. Rör om med en gaffel. Klart och färdigt efter ca 20 minuter
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept