Råg Arnold

4

Du behöver

  • 1350 g vatten
  • 1350 g ekologiskt vetemjöl
  • 450 g ekologiskt grovt rågmjöl
  • 30 g jäst
  • 30 g socker
  • 40 g salt
  • 500 g rågsurdeg

Surdeg

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 dl rågmjöl

Gör så här

  1. Allt blandas i ca 15 min.
  2. Låt vila i 3 timmar. Slå upp och låt jäsa i 1-2 timmar.
  3. Ugn 250 grader ca 10-50 min. (Tiderna är beroende på hur man slår upp dom)
  4. Surdeg
    Rör ut jästen i vattnet, blanda i mjöl rör om. Täck bunken och lämna en luftglipa. Låt surdegen stå framme i rumstemperatur i 1-2 dygn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept