Pansarsoldatens pastasås

10

Du behöver

  • 1,5 kg kassler
  • 50 g matfett
  • 1,5 l vatten
  • köttbuljong, pulver
  • 1 dl tomatpuré
  • 1,6 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk eller mjölkpulver och vatten
  • 3 dl ost, riven eller finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tärna kasslern 1x1x1 cm. Smält matfettet på stekplåten och bryn kasslern. Lägg kasslern i en kittel/gryta och fyll på med en del vattnet, buljongpulver och tomatpuré. Låt det koka upp.
  2. Tillsätt en toppredning och låt koka i 5-10 min. Tillsätt ost och mjölkpulver utrört i vatten till en slät tjock smet. Låt såsen koka upp. Smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept