Minestrone alla genovese

4

Du behöver

  • 500 g potatis ( King Edward)
  • 150 g haricots verts
  • 250 g blötlagda vita bönor (gärna lite förkokade)
  • 1 st liten aubergine
  • 1 st tomat
  • 3 blad mangold
  • 1 st liten morot
  • 0,5 st gul lök
  • 4 st små zucchini
  • 1 st selleristjälk
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk salt
  • 4 portioner pasta
  • Pesto:
  • 1 knippe basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl parmesan
  • 0,5 dl pinjenötter
  • salt och peppar

Ostbröd:

  • smördegsplattor
  • parmesanost

Gör så här

  1. Skär alla grönsakerna utom potatisen, tomaten och bönorna i små tärningar. Låt en kastrull med 2 l vatten koka upp på spisen. Lägg i alla grönsakerna och låt koka på hög värme i en timme.
  2. Tag ur potatisarna, tomaten och auberginen och mosa tillsammans med olivoljan. Lägg tillbaka i den alltjämt kokande soppan och låt koka i 15 minuter tills man lägger i pastan. Koka pastan tills den är al dente. Servera med en klick pesto på toppen.
  3. Pesto: Kör snabbt ihop alla ingredienser i matberedaren.
  4. Ostbröd: Kavla ut smördegen i tunna rutor, strö över parmesan, "tvinna ihop" och baka i ugn 3-4 minuter i 200 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept