Lammstek med böngryta

4

Du behöver

  • Lammstek:
  • 1,5 kg urbenad lammstek
  • citron
  • vitlök
  • smör

böngryta:

  • 0,5 kg stora vita bönor
  • 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • 2 st finhackade gula lökar
  • 3 dl olivolja
  • 1 knippe finhackad persilja
  • 1 dl varmt vatten
  • salt, peppar
  • 1 burk krossade tomater

Gör så här

  1. Späcka lammet med citronbitar och vitlöksklyftor. Bred över mjukt smör. Baka i 175 grader i ca 1 timme. Låt vila innan lammet skärs upp.
  2. Lägg bönorna i blöt över natten. Tvätta dem. Koka i lättsaltat vatten i 45 minuter. Sila av vattnet. Fräs lök och vitlök i olivolja. Ställ in i 175 grader varm ugn tills löken har fått fin gul färg. Tillsätt bönorna, persilja och vatten. Salta, peppra och ställ in formen igen i 30 minuter. häll över krossade tomater och ställ in i ugnen igen. När vätskan bara består av olja är rätten färdig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept