Kycklingfrikasse

4

Du behöver

  • 1 st hel, styckad kyckling
  • lök
  • vitlöksklyftor
  • salt
  • citron/limesaft
  • färsk timjan
  • persilja
  • sojasås
  • worcestershiresås
  • stark pepparfrukt
  • schalottenlök
  • purjolök
  • solrosolja
  • potatismjöl
  • spiskummin
  • hönsbuljong
  • rom
  • tomatpuré

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden
  2. Och lägg i kycklingbitarna.(helst över natten)
  3. Ta upp och torka av dem.
  4. Värm oljan i en tjockbottnad gryta, när oljan börjar ryka, lägg i kycklingbitarna och stek i omgångar.
  5. Stek kycklingbitarna så att dem bryns på alla sidor.
  6. Häll över rom och flambera kycklingbitarna en kort stund. Lägg i marinaden som utspäds med vatten.
  7. Lägg på locket och låt grytan puttra antingen i ugn 170 grader eller på spisplatta.
  8. Tillsätt vatten, kryddor och tomatpure.
  9. Blanda potatismjöl med vatten och tillsätt efter 20 min eller när kycklingbitarna inte är rosa inuti.
  10. Servera med rice and peas (se recept), stekt plintains (typ som mjölbanan men större, kan köpas i delikatessbutiker), grönsallad med avacado, lime, lök och olja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept