Köttfärsmuffins med feta (Bocconcini al forno alla greca )

4

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm torkad timjan
  • 0,5 finhackad rödlök
  • 1 ägg
  • 3 msk kesella
  • 2 msk ströbröd
  • 300 g fetaost
  • smör till formen
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gör gärna så här
  2. Finhacka vitlök och blanda med persilja, olivolja,
  3. Timjan och rödlök. Blanda väl med nötfärs,
  4. Ägg, kesella och ströbröd. Smaka av med salt och
  5. Peppar.
  6. Rulla nötfärsblandningen till bollar. Skär fetaosten
  7. I stavar. Smörj en teflonbelagd muffinsform
  8. Och lägg i bollarna. Gör ett hål med fingret i varje
  9. Boll och stick in fetaoststavarna.
  10. Stek bollarna i ugnen på 175 grader i cirka
  11. Minuter, köttet får gärna vara lite rosa vid servering.
  12. Koka bulgur eller matvete i buljong och
  13. Servera till.
  14. Tips
  15. Köttfärs är en färskvara som ska tillagas samma dag
  16. Som du köper den. Vill du frysa in den, lägg över
  17. Färsen i en plastpåse och gör platta paket, då både
  18. Fryser och tinar den snabbare.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept