Korpralens korvgryta med tomat

10

Du behöver

  • 1,75 kg falukorv
  • 50 g matfett
  • 1,5 l vatten
  • köttbuljong, pulver
  • 500 g krossad tomat, konserv
  • 250 g gul lök
  • 50 g morötter
  • 500 g vitkål
  • 2,5 dl vetemjöl
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva korven i 1,5 cm tjocka skivor och dela varje korvskiva i fyra delar. Skala och hacka löken, ansa och skala morötter och skär dessa i skivor. Ansa vitkålen och skär den i kuber 2x2x2 cm.
  2. Bryn korv och lök i matfettet.
  3. Lägg korv, lök, morötterna, vitkål och tomatkross i en kittel/gryta. Fyll på med en del av vattnet och buljongpulver. Krydda.
  4. Koka upp. Tillsätt en toppredning. Koka 5-10 min Smaka av!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept