Kalkonstek med potatis och vita bönor

4

Du behöver

  • 1 kalkonstek (knappt 1 kg), nätad
  • 1 l vatten
  • 1 buljongtärning (grönsaks)
  • 1 örttärning timjan/basilika
  • 800 gr färsk potatis, skrubbade
  • 1 burk naturella, stora, vita bönor 410 gr (bianchi di spagna) färdigkokta
  • 1 rödlök
  • 200 gr machésallad eller annan god sallad
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Förstek kalkonen i grytan i lite olivolja så att den får färg runt om. Salta och peppra. Häll på vatten så det täcker steken. Lägg i buljongtärningarna och låt sjuda på svag värme i ca 1 timme, täck upp med lite mer vatten vid behov och lägg i potatisarna. Låt koka med tills de är mjuka.
  2. Sallad på bönor, skölj bönorna i kallt vatten. blanda med finhackad rödlök, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Servera till den uppskivade kalkonen och potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept