Fyllt bröd med mozzarella & tomat (Schiacciatina alla mozzarella e pomodoro)

Du behöver

  • 30 g jäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 0,5 tsk havssalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 7 dl vetemjöl
  • knappt 1 dl durumvetemjöl
  • Fyllning
  • 0,5 dl olivolja
  • 125 g mozzarella
  • 2 tomater
  • 10 basilikablad
  • 1 skivad rödlök
  • 1-2 msk flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Gör gärna så här
  2. Lös upp jästen i 1 dl av vattnet och havssaltet.
  3. Tillsätt resten av vattnet och oljan. Sikta de båda
  4. Mjölsorterna i en stor skål, gröp ur en grop i mitten
  5. Och slå i jästvätskan. Rör försiktigt ner allt mjöl från
  6. Skålens kanter tills allt blivit väl blandat. Knåda
  7. Ordentligt med händerna till en mjuk deg, tillsätt
  8. Eventuellt mer mjöl. Låt jäsa på dragfri plats till
  9. Dubbel storlek i cirka 1 timme.
  10. Olja en stor långpanna med lite olja. Dela degen
  11. I 2 delar och kavla den ena platt. Lägg ut den kavlade
  12. Degen i pannan. Skiva tomater och mozzarella,
  13. Strimla basilikan. Strö ost, tomater och basilika över
  14. Degen, salta och peppra.
  15. Kavla ut den andra delen av degen och lägg den
  16. Försiktigt över den första i pannan. Vik kanterna
  17. Dubbelt. Nagga degen med en gaffel. Pensla med
  18. Resten av olivoljan utblandad med lite vatten. Lägg
  19. På rödlöken, pensla också den med lite olja. Strö
  20. Över flingsalt. Låt jäsa dragfritt i 1 timme. Grädda
  21. I ugnen på 200 grader i 18-20 minuter tills brödytan
  22. Blir gyllene och läcker. Skär brödet i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept