Fritto misto med dippsås

Du behöver

  • 1 bit åttaarmad bläckfisk
  • 2 st små squid
  • 1 st liten bit laxfilé
  • 1 bit hälleflundra
  • 1 st morot
  • 10-12 färska endiver
  • mjöl
  • salt
  • peppar
  • olja för frittering

Dippsås:

  • 4 msk lime färskpressad
  • hackad koriander
  • 1 msk fisksås (thailändsk)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk jordnötsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 krm farinsocker
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 st pressad vitlök
  • 1 st chilifrukt (ju rödare desto starkare)

Gör så här

  1. Rensa och skölj fisken och grönsakerna och skär till i ätvänliga bitar. Vänd den fortfarande fuktiga fisken och grönsakerna i mjölet. Frittera i fritös.
  2. Finhacka vitlök och chili (var försiktig då den kan vara mycket stark). Blanda ihop alla ingredienser och ställ fram för dippning.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept