Choklad & ingefärsskorpor med macadamianötter

4

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 100 g (2 dl) grovhackade macadamianötter
  • 0,5 dl kakao
  • 0,25 dl mald ingefära
  • 175 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad

Gör så här

  1. Blanda smör och socker pösigt i en matberedare eller rör för hand. Blanda mjölet med bakpulver. Tillsätt äggen ett i taget, nötterna, kakao, ingefära och mjölblandningen. Arbeta snabbt och noggrant ihop degen. Dela den i tre bitar och forma dem till längder på en ungsplåt med bakpapper.
  2. Grädda i 225 grader varm ugn i 10 minuter eller tills längderna är svagt gyllenbruna. Låt dem svalna och skär dem därefter på snedden i 1-2 cm tjocka skivor. Torka skorporna i 100 grader varm ugn i 1 timme.
  3. Smält chokladen i vattenbad. Värm inte chokladen för länge eftersom den lätt kan gryna sig. Ett sätt att kontrollera temperaturen är genom att föra lite smält choklad till läppen. Chokladen ska kännas varm men inte mer. Låt chokladen svalna något så att den blir mindre rinnig i konsistensen. Doppa skorporna på båda sidorna. Ställ dem på ett bakgaller och låt chokladen stelna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept