Bakad röding

4

Du behöver

  • 4 st sidor röding
  • 1 kg blåmusslor
  • 8 st jordärtskockor
  • 8 st små mandelpotatisar
  • 1 knippe salladslök (skivad)
  • 100 g rökt strimlat sidfläsk
  • 2 st schalottenlökar (skivade)
  • 1 st vitlöksklyfta (hackad)
  • 4 kvistar timjan
  • 3 dl vitt vin
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 påse spenat
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl olivolja (stoppas i frysen 5timmar innan)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatis med skal på i saltat vatten tills mjuka, därefter skala. Skala jordärtskockorna och koka dem mjuka i saltat vatten smaksatt med citron. Fräs lite av löken med timjankvistarna, häll på musslorna och vinet koka tills de öppnar sig. Lyft av musslor och plocka.
  2. Stek sidfläsk, lök och vitlök, slå på buljong och koka ihop. Avsluta med att vända ner jordärtskocka, potatis, salladslök och musslor. Smaka av med salt och peppar.
  3. Mixa bladpersilja med dijonsenap tills det blir slätt. Klicka i kall olivolja efterhand. Avsluta med spenat, salt och peppar. Sätt ugnen på 150 grader och ställ in ett bleck med vatten. Olja ett bleck, salta fisken och lägg med skinnsidan uppåt, baka till en innertemperatur på 40-45 grader. Dra av skinnet och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept