Fisk på grönbete

Fisk på grönbete
Foto: Johan Lindskog
Alexandra Pascalidou
Alexandra Pascalidou

Fisk på grönbete

Av: Alexandra Pascalidou

Från: Min stora feta grekiska kokbok

12 ingredienser

En härlig fisk med blandat grönt.

Ingredienser

portioner
  • 600 g babyspenat
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 2-3 stjälkar bladselleri
  • smör
  • 0,5 dl olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 msk färsk bladpersilja (eller dill)
  • 0,5 dl vitt vin
  • 700 g torskfilé
  • 0,5 citron, saften

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Skölj babyspenaten noga (du kan även använda mangold eller rödbetsblad).
  3. Hacka löken och purjon fint och skär sellerin i små bitar.
  4. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull och tillsätt spenaten och kryddorna.
  5. Släck med vinet.
  6. Låt puttra tills grönsakerna är mjuka men inte helt klara.
  7. Ta upp dem och lägg i en smord eldfast form.
  8. Lägg fisken på den gröna bädden, pensla med olja, salta, peppra och pressa citron över.
  9. Täck med folie och stek i ugnen i 15 minuter.
  10. Ta bort folien efter halva tiden och sätt ugnen på grill, 225 grader, om du vill att fisken ska få lite färg.
  11. Servera med kokt eller pressad potatis.