Fisk på grönbete

Fisk på grönbete
Foto: Johan Lindskog

Du behöver

  • 600 g färsk babyspenat
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st purjolök
  • 2-3 st stjälkar bladselleri
  • smör
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 msk bladpersilja eller dill
  • 0,5 dl vitt vin
  • 700 g torskfilé
  • 0,5 st citron, saften

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Skölj babyspenaten noga (du kan även använda mangold eller rödbetsblad).
  3. Hacka löken och purjon fint och skär sellerin i små bitar.
  4. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull och tillsätt spenaten och kryddorna.
  5. Släck med vinet.
  6. Låt puttra tills grönsakerna är mjuka men inte helt klara.
  7. Ta upp dem och lägg i en smord eldfast form.
  8. Lägg fisken på den gröna bädden, pensla med olja, salta, peppra och pressa citron över.
  9. Täck med folie och stek i ugnen i 15 minuter.
  10. Ta bort folien efter halva tiden och sätt ugnen på grill, 225 grader, om du vill att fisken ska få lite färg.
  11. Servera med kokt eller pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept