Bläckfisk i vinsås

Du behöver

  • 1 kg bläckfisk
  • 1 st liten gul lök
  • 0,5 kopp olivolja
  • 1 glas rödvin
  • 3-4 st tomater, ev
  • 1-2 st lagerblad
  • peppar

Gör så här

  1. Tvätta bläckfisken noga och skär bort munnen, ögonen och bläcket från magen.
  2. Skär den i små bitar och lägg den i en kastrull utan vatten för att koka i sitt eget spad, täckt i låg värme i ca 30 minuter.
  3. När den mjuknat silar du bort vattnet (spara det vid sidan om för det kan komma att behövas), tillsätt olja och finhackad lök.
  4. När det kokat upp släcker du med vinet och häller i de eventuella tomaterna rivna och lagerbladen.
  5. Täck kastrullen och låt koka på låg värme tills det mjuknar helt och förenats med såsen. Om det behövs kan vi addera det vatten från bläckfiskspadet eller lite mer vin. Dock inte vatten för det får bläckfisken att hårdna.
  6. Servera till kokt potatis eller ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept