Fläderparfait med hallon

Fläderparfait med hallon
Foto: TV4
Alexandra Pascalidou
Alexandra Pascalidou

Fläderparfait med hallon

Av: Alexandra Pascalidou

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

En frisk fläderparfait med söta hallon eller andra bär du gillar.

Dryck: Palmer&Co Champagne Brut.

Alexandras gäster bjöds också på grekiskt kaffe och de blev spådda i kaffesump. Chokladpraliner till kaffet.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl grädde
  • 1 dl outspädd flädersaft (fläderblom)

Serveras med

  • blandade hallon och bär
  • ev färsk citronmeliss (eller mynta)
  • ev chokladsås

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker till fluff.
  2. Vispa grädden.
  3. Blanda ägg, grädde och saft och stoppa i frysen.
  4. Ta ut parfaiten ungefär 30 minuter innan servering.
  5. Servera med bär, citronmeliss eller mynta och eventuellt lite chokladsås.