Alexandras Kalvlever Anglais

Alexandras Kalvlever Anglais
Foto: Lena Koller
Från Sinnenas mat

”Man kan tycka att kalvlever inte är någon typisk rätt för kvinnor. Men faktum är att kvinnor borde äta mer lever, för här finns många av de näringsämnen vi så väl behöver. Tillagad på detta vis är den underbar. Servera den med grönsallad, broccoli eller något annat grönt tillbehör, sådant behöver vi äta mycket av.” - Alexandra Charles

28 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor färsk kalvlever utan hinna (ca 600 g)
  • 2 msk smör
  • 10 skivor bacon
  • 20 cocktailkapris
  • salt och vitpeppar
  • 8 röda körsbärstomater
  • persilja till dekoration

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Snitta kalvleverskivorna lite i kanten för att de inte ska bukta sig vid stekningen. Stek dem hastigt i smör, salta och peppra. Låt dem inte steka för länge, de ska fortfarande vara rosa inuti.
  2. Strimla baconskivorna. Fräs dem i het stekpanna eller sau teuse tillsammans med kaprisen. Halvera tomaterna och låt dem fräsa med på slutet. Smaka av med vitpeppar.
  3. Lägg upp kalvlevern med baconfräset på och strö över finklippt persilja. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept