Matvete med scampi

Från Kasta loss

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

15 november 2007
Visa mer

Du behöver

  • 1 röd chili, färsk eller 1 piri-piri torkad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matvete
  • 6 babymorötter
  • 4 salladslökar
  • 1 tom jum- buljongtärning
  • 2,5 dl vatten
  • 1 liten burk kokosmjölk
  • 200 gram skalade, färska scampi
  • 1 stor knippa koriander, färsk
  • olja och smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Kärna ur chilin och hacka tillsammans med vitlöken. Lägg i tillsammans med en klick smör och några droppar olja i en panna. Låt fräsa någon minut och lägg i scampi. Tag ur scampin och ställ vid sidan så fort de ändrat färg, men behåll skyn i pannan. Hacka salladslöken och morötterna i strimlor lägg i pannan och skyn tillsammans med matvetet. Rör om då och då. Hacka en halv till en hel buljongtärning och lägg i tillsammans med vattnet. Låt sjuda i 5 minuter och häll kokosmjölken. Låt matvetet mjukna försiktigt under omrörning på medelvärme. Vand i scampin. Servera gärna med färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept