Kinesiska pannkakor med julskinka

Du behöver

  • 2 st morot
  • 1 zucchini
  • 20 st Peking pancakes (finns att köpa i asiatiska butiker)
  • 200 g glasnudlar
  • 450 g julskinka
  • 1 msk sesamfrön
  • En skvätt olja att steka i
  • 4 stjälkar färsk koriander
  • 5 st salladslökar

Dressing

  • 3-4 msk soja
  • 1-2 msk sesamolja
  • 2 msk matolja
  • 1 st lime, saften
  • 1 st chili, finhackad mängd och styrka efter smak

Till servering

  • sweet chili, lite extra koriander och salladslök

Gör så här

  1. Lägg ut pankakes luftigt på en tallrik och plasta, ställ in i ugnen på 80 grader. Rör samman ingredienserna till dressingen.
  2. Skala morötterna och skölj zucchinin. Skär med osthyvel eller liknande i smala strimmor. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, skölj i kallt vatten och klipp sönder med en sax. Blanda med dessingen.
  3. Skär skinkan i tjocka strimmor och stek tillsammans med sesamfröna i lite olja så att de får färg, tag av från värmen.
  4. Rör in nudlarna i skinkan, hacka koriander och gräslök och rör ihop. Servera med pancakes och lite sweet chili.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept