Risgrynspannacotta med nötkrisp

Från Nyhetsmorgon

Alexandra Zazzis efterrätt i en julmeny på rester: risgrynspannacotta med nötkrisp och pepparkakssmulor.Tänk på att pannacottan skall stå i kylskåp 3 timmar att kallna.

21 december 2012
Visa mer
4

Du behöver

Risgrynspannacotta

  • 1,5 dl kall risgrynsgröt
  • 3 dl grädde
  • 1,5 blad gelatin
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1-1,5 msk socker

Topping

  • 4 st pepparkakor
  • 15 g smör

Nötkrisp

  • 1 dl socker
  • 1 dl skalade mandlar

Gör så här

  1. Pannacotta
    Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde med socker, vaniljkärnor samt resterna av vaniljstång. Låt sjuda 5 minuter, tag av från värmen och rör först i det urkramade gelatinet och sedan gröten. Skeda upp i 4 små serveringskärl, låt stå kallt att stelna i kylskåp i minst 3 timmar. Vid servering strö över nötkrispoch pepparkakssmul.
  2. Nötkrisp
    Smält sockret i en panna så att det får lite färg, tag av från värmen och rör i mandlarna. Häll upp på ett ugnspapper ark och låt svalna. Vid servering, hacka i små bitar med vass kniv.

  3. Topping
    Smula pepparkakorna fint. Smält smör i en panna och lägg i de smulade pepparkakorna. Rör om några minuter, tag ur från pannan och låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept