Olivröra

En god olivröra att servera till nybakat bröd, toast eller på knäckebröd.

Min nittonåriga väninna, kreativa Konstantina Lenis, brukar även hacka ner fin, mörk choklad i olivröran.

31 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g kärnfria kalamataoliver
  • 80 g sardeller
  • 6 msk kapris
  • 1 st citron, saften
  • 1 msk brandy eller metaxa
  • 1 dl olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Hacka oliverna grovt eller mosa dem och lägg dem i en skål.
  2. Skär sardellerna fint och blanda i.
  3. Lägg i kapris och finhacka eller stöt i mortel. Eller allra enklast – kör alltihop i en matberedare eller mixer.
  4. Pressa citron över och blanda i brandyn och olivoljan.
  5. Ta försiktigt med salt eftersom oliverna och sardellerna har sin egen sälta.
  6. Peppra och blanda omsorgsfullt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept