Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré samt knaperstekt bacon

Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré samt knaperstekt bacon
Foto: TV4

Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré samt knaperstekt bacon

Av: Alexandra - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

45 min

Halstrade pilgrimsmusslor serveras med bacontärningar och puré gjord på jordärtskockor och potatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 potatisar
  • 6 jordärtskockor
  • 3 dl grädde
  • 50 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 8 pilgrimsmusslor (handplockade)
  • 1 förp tärnad bacon
  • balsamicocrème (garnering)
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och jordärtskocka i mindre bitar. Lägg i en kastrull och täck med grädde och smör. Låt koka ca 15 min på svag värme. Vispa samman allt med en mixer. Salta och peppra.
  2. Fräs bacontärningarna i het panna tills de fått fin färg.
  3. Torka av musslorna lite lätt med hushållspapper. Värm en stekpanna så att musslorna läggs i het panna. Stek i rapsolja och smör (50/50) ca 1,5-2 min på varje sida precis innan servering. Garnera med balsamicokräm.