Hasselnötspudding med violgelé och päron

Från Nyhetsmorgon

En fin och välsmakande violgelé på hasselnötspudding.

Agar agar används på samma sätt som gelatin. Skillnaden är att agar agar är helt vegetabiliskt. Det framställs av ett slags sjögräs och används endast för konsistensens skull. Agar agar ger ingen smak åt det du lagar.

Hittar du det inte i din vanliga livsmedelsbutik, prova hos en hälsokost eller i en asiatisk butik. Du kan byta ut agar agar mot samma mängd gelatinpulver.

4 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

Hasselnötspudding

  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 20 g nougat
  • 0,25 st vaniljstång
  • 2 msk socker
  • 2 tsk agar agar

Päronpuré

  • 2 st päron
  • 2 msk vatten
  • 1 msk socker

Violgelé

  • 2 msk violextrakt
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 0,25 st vaniljstång
  • 0,25 st citron, saften
  • 0,5 tsk agar agar

Gör så här

  1. Hasselnötspudding
    Koka upp gräddmjölk med vanilj och socker, tillsätt nougaten och vispa ner agar.
  2. Låt koka i en minut och sila sedan av smeten.
  3. Häll upp i 4 formar och kyl ner.
  4. När de satt sig, plocka ut ur formarna och ställ i kylen igen.
  5. Päronpuré
    Skala och skär bort päronköttet från kärnhuset.
  6. Koka päronbitarna med resten av ingredienserna tills de blir mjuka.
  7. Mixa till slät puré. Kyl ner.
  8. Violgelé
    Koka upp alla ingredienser utom agar agar.
  9. Vispa ner agar agar och låt koka en minut.
  10. Sila av och häll upp i form 5 mm högt. Kyl ner.
  11. När geléet satt sig, skär små kuber 5x5 milimeter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept