2 tsk torkad timjan (eller ett par blad från en kruka)
200 g fetaost
Tomatsås
1 förp tomat [400 g]
1 gul lök, finhakad
1 tsk kinesisk soja
Grekisk potatissallad
1 rödlök, i skivor som får ligga i vatten några minuter så dom inte blir lika starka
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 kg färskpotatis
10 svarta oliver kalamatas
0,5 dl citron, pressad
0,5 citron
Gör så här
Skiva auberginen och salta skivorna. Ställ åt sidan ca 15 min.
Stek köttfärsen tillsammans med vitlök i 0,5 msk smör och 0,5 msk olivoljan. Salta och krydda med peppar och timjan.
Tillsätt tomatsåsen och låt koka ca 5 min på svag värme.
Krama ur ev vätska och stek aubergineskivorna mjuka i resten av oljan och smöret.
Varva aubergineskivorna med köttfärssås och hyvlad fetaost. Servera med grekisk potatissalad.
Tomatsås: Värm olivoljan i en kastrull. Lägg i löken och färden mjuk på svag värme ca 5 min. tillsätt tomaterna med sitt spad och krydda med sojan
Koka upp och sjud på svag värme under lock ca 10 min. Rör om något gång under tiden.
Potatissallad: Koka potatisen i 15 – 20 min kolla med en sticka om den känns färdig. Låt potatisen svalna lite klyva dom i mitten och blanda löken oljan peppar oliver och citronen garnera med en halva citronklyftan.