Karavidies havskräftor

Karavidies havskräftor
Foto: TV4

Karavidies havskräftor

Av: Alexander - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

30 min

En förrätt som är värd att bjuda på.

Dryck
ÖL Mythos Lager (nr 1396)

Ingredienser

portioner
  • 16 råa havskräftor

Ört- och tonfiskcréme

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 tsk kapris
  • 1 msk parmesanost, riven
  • 1 msk tonfisk i olja
  • 1 msk citronsaft
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 dl färska örter (basilika, persilja och dill)
  • 50 g smör, mjukt
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm salt
  • peppar

Tillbehör

  • 3 ciabattabröd
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • peppar
  • 200 g babyspenat
  • 1 rödlök, skalad och skivad
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Börja med att dela kräftorna och lägga i en lågpanna.
  2. Mixa samman samtliga ingredienser till ört – och tonfiskcremen i en mixer eller matberedare.
  3. Smaka av och krydda eventuellt med mer vitlök, salt och peppar.
  4. Fördela smeten över kräftorna.
  5. Gratinera på grillvärme 225 grader i ca 5 minuter eller tills att kräftorna fått fin färg och släpper från skalet.
  6. Ställ ugnen på 200 grader.
  7. Mixa olivolja med vitlök salt och peppar.
  8. Dela ciabattan och pensla på vitlöksoljan.
  9. Grädda i ugnen i 5-10 min till brödet fått färg.
  10. Blanda babyspenaten med rödlöken till en liten sallad.
  11. Salta och peppar efter behag och häll lite citron olja på salladen.