Karavidies havskräftor

30 min
4
Karavidies havskräftor
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 16 st råa havskräftor

Ört- och tonfiskcréme

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 tsk kapris
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 msk tonfisk i olja
  • 1 msk citronjuice
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 dl blandade örter – basilika, persilja och dill
  • 50 g mjukt smör
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm salt och peppar

Tillbehör

  • 3 st Ciabatta bröd
  • 1 st pressad vitlök
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 krm salt och peppar
  • 200 g babyspenat
  • 1 st rödlök, skalad och skivad
  • 0,5 st citron

Gör så här

  1. Börja med att dela kräftorna och lägga i en lågpanna.
  2. Mixa samman samtliga ingredienser till ört – och tonfiskcremen i en mixer eller matberedare.
  3. Smaka av och krydda eventuellt med mer vitlök, salt och peppar.
  4. Fördela smeten över kräftorna.
  5. Gratinera på grillvärme 225 grader i ca 5 minuter eller tills att kräftorna fått fin färg och släpper från skalet.
  6. Ställ ugnen på 200 grader.
  7. Mixa olivolja med vitlök salt och peppar.
  8. Dela ciabattan och pensla på vitlöksoljan.
  9. Grädda i ugnen i 5-10 min till brödet fått färg.
  10. Blanda babyspenaten med rödlöken till en liten sallad.
  11. Salta och peppar efter behag och häll lite citron olja på salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept