Jordärtkockssoppa

Jordärtkockssoppa
Foto: TV4

Jordärtkockssoppa

Av: Albin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

En varm och slät soppa med det där lilla extra som piggar upp i höstmörkret.

Receptet kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 700 g jordärtskocka
  • 3 schalottenlökar
  • ca 1 msk smör
  • 7 dl hönsbuljong (t ex vatten + hönsfond)
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • salt
  • 1 krm strösocker

Gör så här

  1. Skala noga löken och jordärtskockan och dela i bitar.
  2. Fräs sedan i en klick smör men utan att bryna eller bränna.
  3. Koka mjukt i 20-25 min med buljong och vin och kryddor och kör sedan med mixerstav.
  4. Blanda in creme fraiche och hetta upp.
  5. Riv sen ned lite färska örtkryddor eller färsk oregano.