Jordärtkockssoppa

Jordärtkockssoppa
Foto: TV4

En varm och slät soppa med det där lilla extra som piggar upp i höstmörkret.

Receptet kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


12 mars 2012
4

Du behöver

  • 700 g jordärtskocka
  • 3 st schalottenlök
  • en klick smör
  • 7 dl hönsbuljong (t.ex. vatten + hönsfond)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl matlagningsvin vitt
  • salt
  • En liten nypa socker

Gör så här

  1. Skala noga löken och jordärtskockan och dela i bitar.
  2. Fräs sedan i en klick smör men utan att bryna eller bränna.
  3. Koka mjukt i 20-25 min med buljong och vin och kryddor och kör sedan med mixerstav.
  4. Blanda in creme fraiche och hetta upp.
  5. Riv sen ned lite färska örtkryddor eller färsk oregano.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept