Stures räkspett med rostat bröd och Javes chimichurri

Stures räkspett med rostat bröd och Javes chimichurri
Foto: TV4

Stures räkspett med rostat bröd och Javes chimichurri

Av: Alberto Rivarola

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

En fenomenal förrätt när den smakar som bäst. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck
Japansk Sake

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Räkspett

  • 300 g stora blacktigerräkor utan skal
  • 1 dl olivolja
  • 1 limefrukt
  • färsk ingefära, riven
  • salt

Chimichurri

  • 5 röda chilifrukter
  • 3 klyftor vitlök
  • färsk persilja
  • 1 grön paprika
  • 5 tomater
  • 1 limefrukt
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Chiliyoghurt

  • 100 g yoghurt, avrunnen
  • 2 röda chilifrukter
  • salt

bröd

  • 4 skivor bröd, helst surdegsbröd

Gör så här

  1. Räkspett: Marinera räkorna med olivolja, pressad lime, riven ingefära och salt. Lägg gärna i lite rivet limeskal.
  2. Chimichurri: Blanda olivoljan med limesaften och lägg i de finhackade tomaterna. Finhacka därefter övriga ingredienser och rör ner dem. Smaka av med salt och peppar.
  3. Chiliyoghurt: Ta ur kärnorna ur chilin och hacka dem. Blanda hacket med yoghurten. Smaka av med salt.
  4. Rostat bröd: Servera det rostade brödet på spegel, lägg på chimichurri med räkspättet ovanpå. Toppa med chiliyoghurt och garnera med lite hackad persilja.