Stekta pilgrimsmusslor smaksatta med balsamvinäger och rostade pistaschnötter

4

Du behöver

  • 16 pilgrimsmusslor
  • 60 g pistaschpasta
  • 40 pistaschnötter
  • 2 rödbetor
  • 6 cl balsamvinäger
  • 100 g rödbetsskott
  • 3 cl olivolja
  • 3 cl pistascholja

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Rensa pilgrimsmusslorna och lägg svalt.
  3. Skiva rödbetorna tunt – räkna 4 skivor per person.
  4. Prid pistaschpasta på varje skiva och vik till trianglar.
  5. Stek pilgrimsmusslorna i olivolja.
  6. Uppläggning
  7. Lägg 4 parallella streck med balsamvinäger och pistaschepasta.
  8. Vid änden av varje streck lägges en pilgrimsmussla och på andra sidan en rödbetstriangel.
  9. Lägg hackad pistaschmandel i mitten av varje band och ett rödbetsskott.
  10. Servera genast!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept