Macarons à L'espagnol

4

Du behöver

  • 10 st citroner
  • 4 paprikor/pequillos
  • 125 g saltad? torsk/morue
  • 100 g salt? torskrygg
  • 125 g potatis
  • vitlök
  • 1 st persiljestjälk
  • 5 cl sherryvinäger
  • 6 cl olivolja
  • 10 g agar-agar
  • 0,5 l grädde
  • 2 st stora lökar
  • MACARONS
  • 750 g mandelmjöl
  • 750 g pudersocker
  • 270 g äggvita
  • 2 påsar (8 g) bläckfiskbläck – köres i robot coupe
  • 270 g äggvita
  • 750 g socker
  • 180 g vatten

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Lägg citronerna på aluminiumfolie.
  3. Baka i ugn 150°C i 2 timmar. Ta ut fruktköttet och passera och koka sedan upp med 5g agar agar. Sprid ut fruktköttet i mm tjockt och kyl av.
  4. Koka potatisen tillsammans med torsken, grädden och vitlöken i 30 minuter på mellanvärme.
  5. Låt rinna av och blanda i blandare med blad. Montera med grädde och olivolja.
  6. Mixa brandaden med 5 g agar-agar.
  7. Fördela brandaden 1 mm tjock och låt svalna.
  8. Ångkoka torskryggen i 3 minuter. Finfördela brandade, torsk och péquillo/paprikan och forma till macaronsstorlek.
  9. Blanda den hackade persiljan, brandaderondellerna, citron och pequillos med sherryvinäger, olivolja, salt och peppar, lägg ihop lagren och servera.
  10. MACARONS:
  11. Blanda sockret och vattnet och koka till 113°C. Montera vitorna och blanda i sockret och vattnet.
  12. Blanda den första blandningen med den italienska marängen. Klicka upp på silpat och grädda på 150°C två gånger 4 minuter
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept