Havsvarg med japanska pärlor och algtartar, capuccino på skaldjur

4

Du behöver

  • 1 havsvarg (eller marulk) ca 1 kg
  • 200 g perles du Japon (går lika bra med sagogryn)
  • 2 l fiskfond
  • 4 matskedar tartare
  • 8 palourdes
  • 2 knippor persilja
  • 0,25 l skaldjurssky eller fond
  • 0,25 l mjölk
  • 0,25 l grädde

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Koka upp fonden och häll i japanska pärlor och rör om med en gaffel. Koka i 3-4 minuter och låt därefter sjuda på låg värme 15 minuter till pärlorna blivit genomskinliga.
  3. Ta fram fisken
  4. Koka snäckorna
  5. Ta upp dem och häll i grädden och mjölken.
  6. Koka cirka 10 minuter.
  7. Ta av persiljestjälkarna, doppa dem några sekunder i kokande vatten, låt rinna av, mixa och blanda i såsen.
  8. Stek fiskfiléerna i olivolja och smör. Lägg upp pärlorna i en djup tallrik och lägg fisken ovanpå och sist skaldjuren.
  9. Häll på såsen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept