Äkta Wallenbergare

ca 45 m
4
Äkta Wallenbergare
Foto: TV4
ca 45 m
4

Du behöver

  • 250 g kalvinnanlår, malet till färs
  • 3 äggulor
  • 2 dl vispgrädde, iskall
  • salt
  • 1 tsk épice riche (fyra kryddor)
  • vitpeppar
  • ströbröd
  • smör

Till servering

  • rårörda lingon
  • potatismos
  • gröna små ärter

Gör så här

  1. Be om hjälp i köttdisken att mala kalvköttet eller mal det själv på fina skivan i köttkvarnen, helst 3 gånger. Du kan annars köra i mixer till en mycket fin och slät färs. Ställ färsen i kylen.
  2. När färsen är riktigt kall blandar du i äggulorna och tillsätter den iskalla grädden, lite i taget under omrörning. Krydda färsen med salt, lite épice riche och peppar från kvarn.
  3. Forma färsen till stora rundlar högst 1 cm höga och vänd dem i ströbröd. Stek wallenbergarna i smör och lägg upp på tallrikar eller uppläggningsfat och häll brynt smör över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept