Äkta tiramisu med amaretto

20 m + 3 h
6
Äkta tiramisu med amaretto
Foto: TV4

Klassisk tiramisu med mascarpone och amaretto, som det ska vara.

Dryck: Moscato d’Asti

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

31 augusti 2016
Visa mer
20 m + 3 h
6

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 150 g florsocker
  • 400 g mascarpone
  • 2 äggvitor
  • 200 g savoiardikex
  • 3 koppar starkt kaffe/espresso
  • 0,5 dl Amaretto (eller konjak)
  • 150 g mörk choklad

Gör så här

  1. Vispa äggulorna och florsocker till en pösig smet och blanda med mascarpone.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i mascarponesmeten.
  3. Doppa kexen hastigt i espresso blandat med Amaretto. Lägg dem i en form (ca 25x30 cm). Varva med mascarponesmeten och riven choklad. Ställ i kylen minst 3 h.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept