Äkta Caesarsallad

Äkta Caesarsallad
Foto: TV4

Klassiker från USA.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 ägg, rumsvarmt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 sardellfiléer, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron, saft
  • några droppar worcestersås
  • 1 huvud isbergssallat, grovstrimlad
  • 2 msk parmesan
  • ca 3 dl brödkrutonger
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten kraftigt, lägg i ägget och dra kastrullen av värmen. Låt ägget ligga 1 minut och ta sen upp det utan att kyla.
  2. Blanda sardeller och olja i en skål. Mosa med vitlök och smaksätt med citron och worcestersås. Knäck ägget över och rör ihop dressingen.
  3. Blanda dressingen med salladen, strö på krutonger och parmesan. Mal lite svartpeppar över.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept