Halstrad lax sashimi med miso och vinägerdressing

20 min
4
Halstrad lax sashimi med miso och vinägerdressing
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En vacker asiatisk rätt signerad Åke Nordgren. Perfekt för sushikvällen!

25 augusti 2008
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 500 g färsk laxfilé, putsad och fin
  • 0,5 st lök, gul eller silver
  • 120 g blandad sallad
  • rostade sesamfrön
  • 2,5 msk vit eller gul miso, (ej brun eller röd)
  • 1,5 msk risvinäger eller vit vins vinäger
  • 2 msk sake (eller vitt vin).
  • 2 tsk senap

Gör så här

  1. Halstra eller grilla laxen snabbt runt om, laxen ska vara rå inuti. Skär upp i 3-4 millimeter tunna skivor lite på diagonalen.
  2. Skär löken i tunna halvmåneskivor och lägg i kallt vatten för att reducera lite vass smak och göra den krispigare.
  3. Torka av med hushållspapper och blanda med salladen. Bland alla ingredienser till dressingen i en liten skål.
  4. Lägg en liten klick dressing i mitten på tallriken och lägg upp lite sallad i mitten.
  5. Lägg laxen runt salladen, ringla på dressingen över laxen och strö lite sesamfrön på.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept